Rejsefryd

Inspiration til frydefulde rejser

Rejsefryd

Mekong deltaet. An Binh. Væk fra Alfarvej

Det er let at tage en bus fra Hu Chi Minh til Mekong deltaet, men det er et stort område, så spørgsmålet er, hvad er bedst, og hvor ligger det bedste?

Det ved jeg simpelthen ikke. Sommetider kan det nemligt være svært at vide, hvad der er bedst. Er det dér, alle andre rejser til, eller kan der være andre steder. Vi ville gerne se de flydende markeder, men også gerne nyde den smukke natur. Vi valgte derfor at tage lidt væk fra alfarvej – nemlig ud på øen An Binh. Det var en sjov oplevelse, selvom vi kun fik et af vores ønsker opfyldt.

Vi valgte at tage Futa bus lines fra Ho Chi Minh til Vinh Long. Her er det let at bestille busbilletter på forhånd på www. easybook.com

Busterminalen ligger i Vestern Terminal.

At køre i bus i Vietnam er en skøn oplevelse. Der er god plads, og sæderne kan lægges helt ned. Og så kan man kigge på de andre i bussen og smile til dem liggende, hvilket giver en lidt anden oplevelse…..

 

Det tager kun 4 timer at køre til Vinh Long med en spise-og tissepause undervejs.

 

I udkanten af Vinh Long – nok ca 4-5 km. fra busterminalen i Vinh Long ligger det lille færgeleje, hvor man sejler over til øen An Binh. Vi tog en taxi derned.

 

Færgen sejler frem og tilbage hele dagen, og den er propfyldt med scootere, uanset hvornår man sejler over. Scooterne fragter alt lige fra store madrasser til jackfrugter og lign. Turen tager ca. 10 minutter, og her har man gode muligheder for at se, hvordan vietnameserne lever deres liv. Vi kigger meget på dem, men det er klart os, der er turistattraktionenen.

 

Det koster 1000 Vind eller ca 30 øre at sejle over. Dobbeltpris hvis man har cykel eller scooter med.

Vi havde på forhånd booket et luksus dobbeltværelse med eget toilet og bad og A/C på Phuong Thao Homestay. Det koster ca 125 kr pr. nat incl. morgenmad og lån af cykler.

 

En lille oase, når man kommer fra HCMC.

 

 

Vi slapper af, låner cyklerne og får set øen og vinker til dem, vi cykler forbi. Drikker sodavand og tager til frisør. Det er altså lidt hyggeligt.

 

 

Ejeren taler engelsk, Og arrangerer en sejltur kl 7 om morgenen. Vi tror, vi skal se de flydende markeder, men det skal vi ikke. Vi sejler rundt på floden og nyder den smukke natur. Kommer over i en lille båd, så vi kan komme ind i de små flodudløb. En dejlig tur, selvom det ikke var det, vi forventede.

 

Dejlig morgenmad ombord.

 

 

Smuk natur

 

Farverige markeder på land. Mekong deltaets spisekammer.

 

 

Blæksprutter i alle størelser

 

Alle de grønne krydderurter, som vietnameserne er så glade for.

 

Under alle omstændigheder dejlige dage ved Mekong Deltaet.

 

 

 

One Reply to “Mekong deltaet. An Binh. Væk fra Alfarvej”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *